Reiki-Yin-Oorkaars Therapie

Yindee puur ontspanning in Drunen
Reiki-yin Oorkaars

Wat is Reiki-Yin-Oorkaars Therapie?

Oorkaars therapie is een oeroude therapie. Deze kwam via de Hopi-indianen – woonachtig in het zuiden van Noord-Amerika – uiteindelijk in Europa terecht. Bij de Hopi-indianen werd de oorkaars traditioneel gebruikt voor het zuiveren en harmoniseren van de energetische velden. Met andere woorden voor het verwijderen van negatieve belaste energieën. Het is een aanvullende therapie met een zeer brede werking, die gebruikt kan worden in het verbeterproces van allerlei oor-, neus-, keelklachten en (andere) hoofdklachten, zoals migraine. De therapie houdt in dat de oren gereinigd worden met behulp van een, speciaal voor dit doel, vervaardigde holle kaars.
Wij leven in een tijd waarin velen van ons te maken hebben met stress, drukte en gejaagdheid. De werking die uitgaat van de oorkaars is namelijk uitzonderlijk ontspannend.

Tijdens mijn studie & praktijk ervaringen is duidelijk geworden dat door middel van het subtiel masseren met de Oorkaars en Reiki Energie heel veel in beweging kan komen.
Tijdens het geven van de behandeling werk ik veel met de bovenste 3 chakra’s – de YIN chakra’s ook wel de vrouwelijke energie in de mens. Doormiddel van de trillingen zullen de chakra’s zich ontspannen en zich rustig laten stimuleren om de energie die vanuit de lagere, de YANG chakra’s komt, naar boven te sturen en te verweven met elkaar. Hierdoor kunnen blokkades in die gebieden zich opheffen en zullen diverse klachten vervagen en/of verdwijnen. Op het moment dat er blokkades ontstaan in chakra’s “stroomt” die energie niet meer optimaal.
Deze specifieke behandeling werkt uiteraard door in het hele lichaam maar kan vooral verlichting brengen bij klachten zoals oorpijn, oorsuizingen, doofheid, hoofdpijn, migraine, stress, concentratieverlies, slecht slapen etc.

Tijd voor een goede en vooral liefdevolle opruimactie? Maak dan eens een afspraak voor de: YIN-REIKI – Oorkaars behandeling

maak een afspraak

In mijn praktijk maak ik dankbaar gebruik van de oorspronkelijke oorkaars methode die zijn oorsprong heeft bij de Hopi indianen uit het zuiden van Noord Amerika. Zo’n zeventien jaar geleden zijn deze (her)ontdekt en sindsdien worden ze ingezet. Artsen, heilpraktiker, natuurgeneeskundigen en andere therapeuten passen deze kaarsen wereldwijd met enorm succes toe. Nu is bij Yindee de Indian Head Massage gecombineerd met de prachtige Universele Reiki Energie om de bovenste, de yin chakra’s optimaal te verzorgen; vóór de oorkaars geplaatst wordt. Tijdens de gehele behandeling stroomt de reiki energie gericht door de drie yin-chakra’s: de keelchakra, het 3e oogchakra en de kroonchakra.

Wat is een oorkaars? 

Oorkaarsen bestaan uit 100% natuurlijke grondstoffen en worden gemaakt volgens een geheim, origineel, oud, indiaans recept. Ze worden nog steeds met de hand gemaakt. Voor het bereiden van de oorkaars wordt natuurzuiver katoen gedrenkt in zuivere bijenwas, dat vermengd is met (verpulverde) geneeskrachtige kruiden. Dit kruidenmengsel is samengesteld volgens het originele recept van de Hopi-indianen en bevat bestanddelen als: honingextract, etherisch extract van salie, hertshooi (st. janskruid) en kamille. Nadat het mengsel van bijenwas en kruiden door het katoen is opgenomen wordt het katoen tot een cilinder gerold. Het resultaat is een rechte, holle kaars. De kaars is zo gerold, dat hij precies boven in de gehoorgang pas en niet te diep in de gehoorgang geduwd kan worden. Binnen, onder in de holle kaars zit een speciale filter, die belet dat verbrandingsresten en bijenwas het oor in druppelen. Net zoals bij gewone kaarsen, hebben oorkaarsen een lont om de kaars te ontvlammen. Een streepje op de kaars toont aan tot waar je de kaars mag laten branden. 

oorkaarsen in verschillende kleuren
Therapists
locations
uniquie treatments
Exquisite Products

We specialise in Swedish, Hot stone and Shiatsu massages and we create a perfect blend of ancient tradition and modern techniques.

Authentic and luxurious

We specialise in Swedish, Hot stone and Shiatsu massages and we create a perfect blend of ancient tradition and modern techniques. Experience the authenticity combined with luxury at our spa. We thrive to conserve and strengthen life and support the healing of our guests. 

Skilled Staff

We specialise in Swedish, Hot stone and Shiatsu massages and we create a perfect blend of ancient tradition and modern techniques. Experience the authenticity combined with luxury at our spa. We thrive to conserve and strengthen life and support the healing of our guests. 

Holistic Healing

We specialise in Swedish, Hot stone and Shiatsu massages and we create a perfect blend of ancient tradition and modern techniques.

Voor wie zijn oor kaarsen niet geschikt?

Als je last hebt van een oorontsteking, moet je het gebruik van oorkaarsen vermijden. Ook wanneer je een andere ooraandoening of allergie hebt, raadpleeg je voor het gebruik van de oorkaars het beste eerst een arts.

 • Een geperforeerd trommelvlies
 • In geval van allergische reactie
 • Bij acute oorontstekingen
 • Bij geïmplanteerde gehoorbeentjes
 • Bij eczeem of schimmel–infecties en bij
 • Epilepsie–patiënten
Mensen met diabetes, met hart- en vaatziekten of met een verhoogde bloeddruk en zwangere vrouwen vragen het best eerst advies aan hun arts.
Heb je zin in een heerlijke Reiki Hot Stone massage?

Hoe werkt de Oorkaarstherapie?

De Reiki Yin&Oorkaars behandeling duurt ongeveer 60 a 75 min – ik combineer altijd de Reiki-Talk met mijn Reiki handen en kan dan ook niet exact zeggen hoe de volgorde verloopt.
De cliënt geeft dit zelf aan. Misschien zijn er nog blokkades die eerst verholpen mogen worden. maar in principe ga ik eerst het hele lichaam met Reiki behandelen. Dan worden de schouders, nek, oren, zijkanten hoofd en gezicht zacht met Reiki gemasseerd voor een totale ontspanning, voordat ik de oorkaars plaats. In totale ontspanning blijft de Reiki Energie stromen terwijl de kaars langzaam zijn werk doet. Zo worden de hogere chakra locaties: 5de keelchakra – 6de chakra tussen de ogen en de 7de chakra bovenop het hoofd, behandeld en in balans gebracht. Daarna wordt het andere oor behandeld en gaat de Reiki Stroom onverminderd door.

Tijdens het verbranden van de oorkaars zijn verschillende fasen in de werking ervan te onderscheiden. Dankzij het “schoorsteen – effect” ontstaat een lichte, onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies (als het waren) licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Patiënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd – oor regio. Bij de verdere verbranding, speciaal na het “omklappen “ van het verbrande gedeelte, ontstaat een licht pulserende overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte, die wordt overgedragen in het oor en deze stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifère doorbloeding, activeert het immuun – specifiek afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten. De damp van de verbrande kruiden diffundeert door het trommelvlies en bereikt het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Voorts, via de buis van Eustachius, de mond-, keel-, neus- en bijholten.

Bij deze therapie wordt het oor op een zachte manier gereinigd. Dit gebeurt met behulp van een (speciaal voor dit doel vervaardigde) holle “brandende” kaars. Vanaf het moment dat de oorkaars wordt aangestoken, zal je een zacht geknetter in jouw oor ervaren. De warmte die het vuur maakt, zal via de holle binnenkant van de kaars jouw oor bereiken en de bloedsomloop in het oor stimuleren. Dit activeert het lymfesysteem en heeft een helende en vooral ontspannende werking. Tijdens het branden van de oorkaars geef ik je Reiki waardoor alles mooi verdeeld wordt en gaat stromen.
De therapie heeft een zeer brede werking, Het kan zelfs ook gebruikt worden als aanvullende therapie in het verbeterproces van allerlei oor-, neus-, keelklachten en andere hoofdklachten, zoals:
•  Vaak voorkomende ontstekingen in, of irritaties van keel- neus- voorhoofd- en bijholten
•  Oordruk
•  “Dichtslaan” van het oor
•  Oorpijn
•  Verstoppingen
•  Keelpijn
•  Beginnende verkoudheid
•  Griep
•  Hyper- activiteit
•  Stresssymptomen
•  Nervositeit
•  Slapeloosheid
•  Doofheid
•  Oorsuizing
•  Hoofdpijn
•  Migraine
•  Ontstoken amandelen
•  Vele andere, vaak aan stress gerelateerde, klachten.

Hot stone massage uitleg cursus

Klaar zetten voor een hot stone:
 • Amandel olie (natuurlijk sluit niet af)
 • Pan met warmwater +- 50c en zee zout 
 • Een bakje met koud water.
 • Een bakje koud water met soda.
 • Voetenbad.
 • En een handdoek.
Tijdens de massage:
 • Als je een steen hebt gebruikt eerst in de bak met koud water met soda dan de stenen pas terug in de pan met warm water.
 • Stenen die net te warm zijn even in het bakje met koud water dompelen en je kunt aan het werk.
Na elke massage:
 • De stenen schoon maken met alcohol (spre)
 • En buiten in een teil met water zetten (zeer goed als het slecht weer is)

Wat klanten zeggen over ons

Ik wilde graag ervaren wat het was. Nog nooit zoiets gedaan. Ik heb door de behandeling geleerd dat lichaam en geest niet in balans zijn en mijn knelpunten kwamen duidelijk naar voren. Eleonora is zeer professioneel, rustig en straalt vertrouwen uit. Ik voelde me echt op mijn gemak ondanks dat het de eerste keer was. Heel prettig. Een aanrader vanwege mijn goede ervaring. Ze neemt de tijd en je krijgt naast professionaliteit ook een persoonlijke benadering.

Monica

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium

JOHN DOE

De werking van oorkaarsen

Tijdens het verbranden zijn verschillende fasen te onderscheiden in de werking van de kaars.
•  Dank zij het “schoorsteeneffect” ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang. De vlam zorgt ervoordat de luchtzuil (in het oor) gaat trillen. Hierdoor wordt het trommelvlies licht gemasseerd en zorgt op haar beurt weer dat de druk in het middenoor (beter) geregeld wordt.
•  Tijdens het branden van de kaars ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte. De warmte zorgt ervoor dat de acupunctuurpunten in het oor worden gestimuleerd.
•  De aangename warmte stimuleert bovendien de doorbloeding en de lymfestroom in de oren, de keel, de neus en de bijholten.
•  De verbranding zorgt voor een zacht ruisend geluid. Dit geluid in combinatie met de weldadige warmte van de kaars zorgt voor een ontspannend gevoel.
•  De kruiden in de kaars hebben ook een uitwerking op het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti (via de buis van Eustachius), de mond-, keel-, neus-, en bijholten.

 

Wil jij rust en ontspanning ervaren?

Ja! Ik wil een Afspraak maken

Volg ons op Instagram

logo afbeelding Yindee
Adres

Rooseveltstraat 61
5151 CP Drunen

Volg ons
Openingstijden

Ma:    9.00 uur tot 14.00 uur
Di:     9.00 uur tot 14.00 uur
Wo:  18.00 uur tot 21.30 uur
Do:    9.00 uur tot 21.30 uur
Vr:     9.00 uur tot 16.00 uur
Za:    gesloten
Zo:    gesloten

Contact opnemen
Telefoonnummer
+31 6 23893146
E-mailadres
[email protected]
KVK-Nummer
83757155

Copyright reserved. @ 2022-2023 Yindee Puur ontspanning

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google