Over Reiki

Yindee puur ontspanning in Drunen

Wat is Reiki?

Reiki is een oude Japanse geneeswijze, gebaseerd op handoplegging. De betekenis van het woord is ‘Kracht van de Zon’, Rei = zon en Ki = kracht. Het is de levensenergie die via handen wordt doorgegeven. De behandelaar is het doorgeefkanaal van deze universele energie.
Reiki is een eenvoudig en liefdevol pad naar heling en bewustzijn. Het werkt op alle vier de niveaus van ons lichaam: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
Reiki is een universele energie, een zuivere vorm van onvoorwaardelijke liefde of levensenergie. Deze energie stroomt door alles wat leeft, bij een verstoring in die stroom ontstaan er klachten. Door middel van handoplegging kan de Reiki worden doorgegeven. Zodra de energie in balans is, kan een klacht verdwijnen of inzichten geven over de oplossingen.
Een Reiki-massage behandeling is elke keer anders, omdat ook jij elk moment anders bent.
ontspanning handen op hoofd en buik

Wat doet Reiki?

Reiki is een Japans woord dat op verschillende manieren vertaald kan worden. Voor mij is het een universele energie, zonne-energie, een zuivere vorm van onvoorwaardelijke liefde of levensenergie. De universele energie stroomt door alles wat leeft, als er een verstoring in die stroom ontstaat, gaat dat gepaard met klachten. Door middel van handoplegging kan Reiki worden doorgegeven.

Ons lichaam heeft een geweldig zelfregulerend genezend vermogen. Door allerlei factoren kan dat vermogen gehinderd worden en kunnen er in het lichaam blokkades optreden. Je bent dan uit balans en kwetsbaarder voor bijvoorbeeld aandoeningen of ziekten of blokkades. ( vastzittende spieren, migraine (hoofdpijn), onverklaarbare klachten, niet lekker in je vel zitten, vermoeidheid, burn-out)
De energie die door reiki wordt doorgegeven activeert datgeen wat vast zat, het wordt als het ware wakker geschut. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet om de opgelopen blokkade weg te nemen. Dit vindt plaats op alle vier de niveaus van ons lichaam: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Terwijl reiki dat genezend vermogen activeert en energiebanen weer in beweging brengt, ervaar je ontspanning en rust. Stap voor stap brengt het je weer dichter bij jezelf. Reiki is inzetbaar bij elke verstoring en ziekte en kan naast elke andere vorm van behandeling worden toegepast.

Reiki is goed voor:

• Verminderen van bijvoorbeeld onrust, stress, vermoeidheid en pijnbeleving
• Versterken van het immuunsysteem
• Emotioneel evenwicht en balans
• Opruimen van emotionele blokkades, vrij komen van onderdrukte emoties
• Meer blijheid en positiviteit ervaren
• Stimuleren van het zelfgenezend vermogen
• Ontgiften van het lichaam
• Mooie inzichten en inspiratie voor je dagelijkse leven
• Het versterken van je intuïtie en het volgen van je hart
• Een betere connectie met je lichaam, je meer aanwezig (geaard) voelen
• Het verbeteren van de slaap, minder moe, meer focus en energie
• Minder zorgen maken en vertrouwen hebben in het leven
• Meer zelfvertrouwen, minderwaardigheidsgevoelens
• Het helpt bij het losbreken van oude patronen
• Algehele balans
• Diepe ontspanning

 

• Hoofdpijn en migraine
• Gebrek aan voldoende zelfvertrouwen
• Verlegenheid
• Faalangst
• Hyperactiviteit
• Gebrek aan concentratie
• AD(H)D
• Angst
• Depressie
• Burn-out
• Woede, onverdraagzaamheid en snel geïrriteerd zijn
• Plotse stemmingswisselingen
• Niet goed in je vel voelen
• Emotionele problemen en overgevoeligheid
• Zelfmoordgedachten

 

Therapists
locations
uniquie treatments
Exquisite Products

We specialise in Swedish, Hot stone and Shiatsu massages and we create a perfect blend of ancient tradition and modern techniques.

Authentic and luxurious

We specialise in Swedish, Hot stone and Shiatsu massages and we create a perfect blend of ancient tradition and modern techniques. Experience the authenticity combined with luxury at our spa. We thrive to conserve and strengthen life and support the healing of our guests. 

Skilled Staff

We specialise in Swedish, Hot stone and Shiatsu massages and we create a perfect blend of ancient tradition and modern techniques. Experience the authenticity combined with luxury at our spa. We thrive to conserve and strengthen life and support the healing of our guests. 

Holistic Healing

We specialise in Swedish, Hot stone and Shiatsu massages and we create a perfect blend of ancient tradition and modern techniques.

Wat gebeurt er tijdens een Reiki behandeling?

Ik heb een schone, prettige, warme en rustige behandelruimte. Tijdens de behandeling ligt je lekker op een massagetafel met kussen en eventueel een deken. Met een heerlijk muziek je op de achtergrond en heerlijke geuren.

Bij een Reiki behandeling wordt de klant gekleed op een behandeltafel behandeld. Kies voor makkelijke en losse kleding. Dat draagt bij aan ontspanning en rust. Tijdens de behandeling geef ik universele energie aan je door via mijn handen (handposities). De pijn uit die zones kan verminderen. De energie stroomt daar waar het lichaam het nodig heeft, datgene wat blokkades veroorzaakt of herstel in de weg staat kan worden opgelost.

Het kan zijn dat je last hebt van een pijnlijke plek in het lichaam (fysieke klacht), maar doordat de emotionele onbalans groter is, zal de energie als eerste daar naartoe gaan. Dit komt omdat de behoefte aan helende energie daar groter is en automatisch meer energie aantrekt.

Vindt je het niet fijn om direct aangeraakt te worden dan hou ik mijn handen enige centimeters boven het lichaam. Reiki vindt altijd de juiste weg.

Over het algemeen wordt een reikibehandeling als zeer prettig ervaren, tot vaak lange tijd daarna. Mensen spreken van rustgevend, tijdloos, ontspannend, ze vallen soms in slaap, maar hebben ook momenten van helderheid en betere focus. Het kan ook voorkomen dat een blokkade tijdelijk wat meer gevoeld wordt. Dit kunt u vergelijken met de effecten die ook bij andere natuurgeneeswijzen kunnen optreden, denk aan de homeopathie.

Reiki biedt ondersteuning naast de reguliere zorg en is geen vervanging hiervan.

Naar alle reiki behandelingen
Massage, handen op bovenrug en hoofd

Wat gebeurt er tijdens een Reiki massage behandeling?

De behandeling duurt ongeveer 60 tot 90 min, inclusief het voor- en nabespreken. De behandeling begint met een intakegesprek, zodat helder wordt wat er op dat moment speelt in je leven en lichaam. Die informatie gebruik ik tijdens de behandeling, om jou mentaal en fysiek weer in balans te brengen.
Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van heerlijke warme olie met een heerlijke geur. Hiermee wordt het doel van de behandeling ondersteund.

De Reiki-massage kenmerkt zich door jouw lichaam van top tot teen langs te lopen met een combinatie van massagetechnieken en Reiki handoplegging. Door middel van verschillende en bepaalde handposities wordt de universele energie via de Reiki-massage behandelaar doorgegeven.

De focus ligt op het algehele gestel van jouw lichaam: datgeen wat op dat moment belangrijk is word als eerste aangepakt. met als doel de blokkades op te heffen en zo de weg voor de energie vrij te maken. Jouw lijf krijgt de kans zich te herstellen en op te laden met nieuwe energie.

Het mooie aan Reiki is dat het heel puur is. Ik geef alleen de energie door en heb daar verder geen invloed op. Een pijntje of klacht kan in één keer verdwijnen of er komt een inzicht dat oplossingen kan bieden. Soms ben je moe na een behandeling en een andere keer heel vrolijk en energiek. Werken met Reiki brengt je dichter bij jezelf. Na de behandeling hebben we nog een korte nabespreking zodat je met een lekker gevoel naar huis kunt.

Wat klanten zeggen over ons

Ik wilde graag ervaren wat het was. Nog nooit zoiets gedaan. Ik heb door de behandeling geleerd dat lichaam en geest niet in balans zijn en mijn knelpunten kwamen duidelijk naar voren. Eleonora is zeer professioneel, rustig en straalt vertrouwen uit. Ik voelde me echt op mijn gemak ondanks dat het de eerste keer was. Heel prettig. Een aanrader vanwege mijn goede ervaring. Ze neemt de tijd en je krijgt naast professionaliteit ook een persoonlijke benadering.

Monica

Op aanraden van mijn dochter ben ik bij Yindee terecht gekomen. Ik was niet echt op zoek, maar door haar goede ervaring heb ik een afspraak gemaakt. Door de behandeling kreeg ik gelijk heel veel rust en een heerlijk gevoel waar je gelijk iets mee kan. En ik heb sinds een hele lange tijd 2 nachten doorgeslapen. Dat is zo fijn. Op deze manier is het heerlijk om aan je zelf te gaan werken. Tijdens de behandeling gebeurde er echt van alles met me, waardoor ik wilde volgen wat er in mijn lichaam gebeurde. Tot ik het los liet en heerlijk in een diepe rust en ontspanning kon komen. Er wordt gewerkt met een heerlijke warme olie en tegen het einde werkt ze nog even met een klankschaal, de trillingen voel je door je hele lijf. Daarnaast gebruikt ze een heerlijke spray waardoor je blokkades los kunt krijgen en oplossen. Ook ik heb een zeer positieve ervaring

Marika

Yindee heb ik ontdekt via Facebook. Ik dacht eerst dat het meer een massage praktijk was, maar toen ik door ging lezen zag ik dat het over reiki ging. Ik wilde verlichting van mijn lichaam en vond de behandeling heel erg fijn. Je komt in een heerlijke ruimte met lekkere geurtjes. In het begin kon ik heel moeilijk ontspannen, maar de door de lekkere muziek en ademhaling opdracht ging dat een stuk makkeijker. Tijdens de massage krijg je een heerlijke warme olie en tegen het einde gebruikte ze een klankschaal waardoor alles wat los is gekomen lekker na kan trillen. De combinatie van Reiki en de massage is erg fijn, ik heb veel meer rust en mijn rug zat minder vast. Ook was ik helemaal ontspannen. De behandeling is zeker voor herhaling vatbaar.

Nicole

Wil jij rust en ontspanning ervaren?

Ja! Ik wil een Afspraak maken

Volg ons op Instagram

logo afbeelding Yindee
Adres

Rooseveltstraat 61
5151 CP Drunen

Volg ons
Openingstijden

Ma:    9.00 uur tot 14.00 uur
Di:     9.00 uur tot 14.00 uur
Wo:  18.00 uur tot 21.30 uur
Do:    9.00 uur tot 21.30 uur
Vr:     9.00 uur tot 16.00 uur
Za:    gesloten
Zo:    gesloten

Contact opnemen
Telefoonnummer
+31 6 23893146
E-mailadres
[email protected]
KVK-Nummer
83757155

Copyright reserved. @ 2022-2023 Yindee Puur ontspanning

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from - Youtube
Vimeo
Consent to display content from - Vimeo
Google Maps
Consent to display content from - Google